Οικολογικός Φωτοβολταϊκός Καθαρισμός
& Προστασία Φωτοβολταϊκών Πάνελ

Οικολογικός Καθαρισμός & Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Πάρκων | Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών Πάνελ | Εκχόρτωση - Αποψίλωση - Ζιζανιοκτονία - Ψεκασμός ΧόρτωνΗ ενεργή ενασχόληση μου με τον Φωτοβολταϊκό Καθαρισμό άρχισε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου μου δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πρωτοποριακό τότε ερευνητικό πρόγραμμα «παρακολούθησης και συντήρησης» φωτοβολταϊκών στοιχείων. Η παρακολούθηση και καταγραφή της φωτοβολταϊκής παραγωγής καθώς και της απώλειας λόγω ατμοσφαιρικών ρύπων, περιττωμάτων και επικάθησης μικροοργανισμών (biofilm) επί των φωτοβολταϊκών στοιχείων, υπήρξε από πολύ νωρίς αρχικά ένα στοιχείο καθαρά ερευνητικής εξέτασης, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε χόμπι, επάγγελμα και επιστήμη.

Η πολυετής συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Light Matrix του Μονάχου που διαθέτει 30ετή εμπειρία πάνω στον οικολογικό καθαρισμό καθώς και η διαρκής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με εξειδικευμένα ευρωπαϊκά συνεργεία τεχνογνωσίας καθαρισμού, μας έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε προϊόντα και εξειδικευμένη τεχνογνωσία “Solar Max” οικολογικού καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ με τα εξής χαρακτηριστικά:  


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ
  • Η τεχνολογία "Light Matrix - Solar Max" εισχωρεί κάτω από την βρωμιά αναγκάζοντας την να επιπλεύσει στο νερό και να αποχωρήσει με φυσική ροή. Δεν τραβάει την βρωμιά για να την αποκολλήσει από την ευαίσθητη επιφάνεια του γυαλιού, ώστε να υπάρχει υψηλός κίνδυνος γράμμωσης του φ/β πάνελ. 
  • Ουδετεροποιεί την επιφάνεια με σωματίδια φωτός, τα πάνελ λαμπιρίζουν σαν καινούργια, και αποκτούν πολύμηνη προστασία στην επικάθηση ρύπων και βρωμιάς.

Οικολογικός Καθαρισμός & Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Πάρκων | Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών Πάνελ | Εκχόρτωση - Αποψίλωση - Ζιζανιοκτονία - Ψεκασμός Χόρτων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

  • Εστιάζουμε στον απόλυτο καθαρισμό του φ/β πλαισίου, προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία στο αλουμίνιο, το γυαλί και την μόνωση του φ/β στοιχείου. Δεν χρησιμοποιούμαι νερό εκτός ισορροπίας (απιονισμένο ή αντίστροφης όσμωσης, κ.α.) πού τους έχουν αφαιρεθεί ιόντα για να υπάρχει ο κίνδυνος της οξείδωσης.
  • Είναι ένας οικολογικός καθαρισμός, χωρίς καμία επιφανειοδραστική ουσία, και δεν υπάρχει ο κίνδυνος της χημικής αντίδρασης με το γυαλί για να προκληθεί υδρόλυση (έκπλυση του γυαλιού) ή και μικρορωγμές. 
  • Θωρακίζει με ασπίδα προστασίας την επιφάνεια του φ/β γυαλιού από τον σχηματισμό ηλεκτρολυτών, που δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση του συμπυκνωμένου νερού, τις τοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας, την υπεριώδη ακτινοβολία και το αλάτι της ατμόσφαιρας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ Φ/Β ΕΠΕΝΔΥΣΗ
  • Η τεχνολογία "Light Matrix - Solar Max" ουδετεροποιεί την επιφάνεια του φ/β πάνελ με εξαιρετικά αδύναμα φωτόνια, προσελκύοντας έτσι περισσότερο φως (ηλεκτρομαγνητικά κύματα) και αυξάνει την απόδοση του φ/β πάρκου. 
  • Ο καθαρισμός αυτός θωρακίζει διαχρονικά την φ/β εγκατάσταση από διάβρωση και ποιοτική υποβάθμιση και διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία, την υψηλή παραγωγικότητα και κερδοφορία της φ/β επένδυσης.
Καθαρισμός με Διπλές Περιστρεφόμενες Βούρτσες


Φωτοβολταϊκός Καθαρισμός με Πατέντα της Eco Solar Care


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του LIGHT MATRIX LABORATORY   

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ UPSOLAR ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ